Aktier

Att köpa aktier är lika intelligent som kedjebrev eller att vara försäljare i oriflame, där du till sist måste köpa det du beställt. Du upptäcker snart att det är du som är kund, inte försäljare.

 

Likadant är det med aktier. Aktier investeras i både hus och kommunikation, vilket en gång var uppbyggt av våra förfäder för att vi skulle kunna ha det bättre än dom hade det. Ska du få aktierna att stiga måste du betala mer i hyra och ringa oftare. Att tycka det är bra med stigande huspriser fast det bara gör nästa generation fattigare, är ju inte att tänka på våra barn. Det du bidrar med när du köper aktier är att göra banker till gamar och ej affärsdrivande banker utan till storbedragare.

 

Dessutom får du en hoper yuppies som lever gott på dina pengar utan att ta ansvar för avkastningen. Det som skapar bnp i Sverige är inga genvägar utan endast hårt arbete. Att tro att man kan göra pengar på pengar är bullshit.

 

Att folk inte tänker klart om hur saker och ting förhåller sig tror jag ibland beror på svenska spel. De får människor att trots allt känna hopp om att det går att bli miljonär och därmed inte bryr sig om politikers ständiga skatter och avgiftsinhämtningar. Och det vet politikerna om!