Det kontantlösa samhället

Vad tycker jag!! Jo, jag tycker och jag tror att datorer och betalkort kommer att bli människans ragnarök.

Datorernas inträde blev en revolution för politikerna. Att i första hand införa det kontantlösa samhället gav politikerna kontroll och makt över den enskilda individen. Det i sin tur gav möjlighet till att se vad vi gör, äter och  köper.Detta leder till att politikerna har tagit kontrollen över befolkningen i landet och nu kan se vart varenda krona tar vägen.

Det ger våra företrädare möjlighet till att frånta oss ytterligare surt förvärvade kronor i skatt med dåliga ursäkter om vad dom behövs till för goda ändamål, och uppfinningsrikedomen är stor hur man ska kunna skinna befolkningen på så mycket som går och lite till.

VI har ett ineffektivt skatteuttag där varje krona används dåligt. Datorsamhället kostar 20 till 30 procent av bnp, det vill säga ca 800 miljarder, men det skiter politikerna i bara dom får ha händerna i syltburken. Det står i proportion till det totala skatteuttaget för kommunen och staten på 1438 miljarder.

Kostnaden för den välfärd som svensken trots allt vill ha för omvård,lag och ordning, försvar och skolor kostar ca 700 miljarder. Det finns en hel del massa pengar att använda på ett betydlig bättre sätt än att bränna upp dom. Använde vi dom betydlig bättre så skulle ingen i Sverige behöva känna hur ska det gå för mig, och därmed också stävja kriminalitet, som dom skyller på, för att ha ett kontantlöst samhälle.

 

Sist men inte minst så är det faktiskt uttalat från nationalekonomer och dess företrädare att man icke ska ha mer pengar till sitt förfogande än att man står till tjänst för kapitalet mellan 7 och 4. Realöneökningarna isverige kann vi tacka kineserna för dom kan ju göra en borrmaskin för 150kr med 5års garanti. Hur ska det gå med tankar om världens rättvisa??