Eliten begriper inte varför dom har förlorat två val efter varandra. Märkligt! Så här förhåller det sig.

Många som tror sig vara smarta ser offentlig förvaltning som ett alternativ till tipstjänst eller V75. Oddsen för att bli rik i offentlig förvaltning är 100% med tanke på insats. Man behöver ej göra någonting, ej heller kunna något. Man ska bara vara någon form av odugligt bollplank för de odugliga bollspelarna som gör att dom i grupp känner sig viktiga. Oavsett resultat.

Särarterna söker sig gärna till denna politiska makt-elit och de är kanske inte de bästa ledarna.

Och så har vi trygghetsnarkomanerna i denna skara som åter har skapat skråväsendet, för då tror dom att ingen kan komma till skada och samhället får kontroll över kreti och pleti. Men det leder bara till ökade kostnader för samhället och till ingen nytta. Gesällbrev är en form av byråkratisk maktutövning som skapar fattigdom. Bra skolor är det som ska gälla!

Här kommer mitt recept:

För att undvika att offentlig förvaltning blir ett tillhåll för människor som vill sko sig på andra, och endast har nyfikenhet och klåfingrighet som mål, måste vi för det första se till att få bildade ledare. De måste vara sanna humanister och ideologer och ha tanken att avskaffa sig själva som mål.

För det andra måste vi skaffa resurser för att få ett Sverige som alla är delaktiga i. Och då gör vi det snabbast genom att var tredje måste bort från offentlig förvaltning till efterfrågad arbetsmarknad. Inte till politikers interna arbetsmarknad utan till svenska folkets arbetsmarknad och efterfrågan!

Då kommer kostnaderna att sjunka och intäkterna att öka. Arbetslösheten sjunker dramatiskt och alla kan minska sin arbetstid och alla har tid för alla, vilket ger ytterligare ett mervärde. Sverige blir en förebild för övriga världen och vi orkar med nya intryck. Vi får ork till förkovring som ger fler vinster och det på grund av att fler händer drar åt samma håll.

Sist men inte minst. Tipstjänst har ingen funktion längre i människors vardag utan går hädan.

PS: Människor som bara ser till sig själva har inget i offentlig förvaltning att hämta.